Bettingfakta – Tips och info kring betting

Spel på nätet fortsätter att bli mer och mer populärt för varje dag som går. Särskilt betting kan kännas riktigt spännande då man ibland har möjligheten att satsa under matchens gång där spänning stiger för varje minut som går. Kanske har man fått upp intresset för betting utan att vara hundra procent säker på hur allting fungerar, vilket är fullt förståeligt. Då ska vi göra det lite enklare för en genom att förse en med lite fakta gällande betting. Fortsätt läsa nedan eller surfa in på bettapåallsvenskan för att ta reda på mer om betting.

Bettingfakta

Att förstå sig på odds

Man har säkerligen kommit i kontakt med odds någon gång under sitt liv när man talar om vad oddsen är för att man ska vinna någonting speciellt. Hur odds presenteras och vad de olika siffrorna syftar på är dock inte alltid klart om man inte känner till världen av betting väl. När allt kommer till kritan är det oddsen som avgör hur stort ens vinnande belopp blir med lägre vinster vid låga odds samt högre vinster vid höga odds.

För att räkna ut hur mycket man kommer att vinna behöver man multiplicera ens satsning med oddsen. Kanske satsar man 100 kr på ett lag som har oddset 1,10. Om laget vinner mottar man då 110 kr. Detta kanske inte låter som en särskilt stor summa pengar, men tänk om oddset istället hade legat på 7,00 – då kammar man plötsligt hem 700 kr om ens lag skulle vinna.

Ett annat tips är att läsa sig till information om hur man ska tänka – spelbloggen.se är en perfekt källa för detta ändamål!

Vad kan man satsa på?

Det är nästan bara fantasin som sätter gränser när det kommer till vad man kan satsa pengar på inom betting. Det är nämligen inte bara sporter som kan satsas på, utan även exempelvis resultatet efter Eurovision Song Contest eller vad den framtida prinsen kommer att kallas. Inom ramen av sport är det vanligast att satsa på exempelvis ishockey, fotboll, innebandy, tennis, basket och andra sporter som man säkerligen har hört talas om. Här är det möjligt att satsa på vilket lag man tror kommer att vinna, hur många mål som kommer att göras under matchen, vad slutresultaten kommer att hamna på, vem som kommer att göra det första målet och mycket mer därtill. Särskilt spännande är de matcherna som man kan följa live och lägga nya bet under dess gång.

Betting utöver sport

Vi nämnde dock att det även finns andra ganska unika saker att betta på, och visst är det så. Betting sträcker sig långt bortom endast sport, och några exempel på vad man kan satsa på är exempelvis resultatet av Melodifestivalen, vem som vinner vid diverse politiska val, huruvida en kändis kommer att gifta sig eller inte, vad en känd persons barn kommer att heta och mycket mer därtill. För att börja ta del av betting redan idag gäller det bara att besöka en jämförelsesida för att få en översikt av de bästa bettingsidorna på nätet. Därefter jämför man sina alternativ, hittar en passande sida för ens individuella önskemål och drar igång med att satsa!

Sportkompaniet » Bettingfakta