Börja med boxning

Det kan vara svårt att hitta den träningsform som passar en bäst. Gillar du sport och utmaningar, kanske boxning är något för dig. Innan du ska börja med boxning, är det värt att känna till vissa saker. Till exempel att det är en kampsport, där du tränar din styrka, snabbhet, reflexer och uthållighet. Därmed använder du flera av dina sinnen samtidigt, och övar upp flera av de. Du kan räkna med mängder av adrenalinkickar. Dessutom är det faktiskt roligt, och härligt utmanande. Dessutom innebär inte detta automatiskt att du kommer slå dig blodig, nej du kan hålla på som amatör, enbart som träningsform också. Exempelvis genom att träna med en slagpåse.

Eller, du kanske rent av är sugen på att träna upp dig ordentligt, för att hålla på mer seriöst? Oavsett, så kanske du tycker det är roligare än vad du tror i dagsläget. Därför är det helt klart värt att ge det en chans. Kolla upp var din lokala boxningsklubb ligger, och gå dit för att prova på. Faktum är att det är värt att göra det, för även om du inte fastnar helt och hållet kan det vara roligt att någon gång då och då använda boxning som träningsform.

BÖRJA MED BOXNING
Sportkompaniet.nuVarför inte börja med boxning?

Rolig träningsform

Om du tycker om att utmanas, träna dina rörlighetsförmågor är det helt klart värt att prova på boxning. Det är en träningsform som faktiskt passar alla, och det är aldrig för sent att prova. Du kommer faktiskt att hålla på med en bra träningsform, som knappt ens är en märkbar träning. Och då kommer du ha så pass roligt under tiden, och du kommer bygga muskler och bränna massor med kalorier och rätt som det är, har du kommit i god form. Du kombinerar alltså både nytta och nöje, och utmanar din uthållighet. Dessutom så behöver du definitivt inte sätta nån form av mål i hur långt du vill komma med boxningen, gör du det bara för skojs skull som träning så är det minst lika bra.

Om du istället har som ambition att faktiskt bli bättre inom boxningen, är det heller aldrig för sent att börja. Du behöver inte vara i form från början, och du kan alltid börja försiktigt för att sedan trappa upp mer och mer.

Jobba dig uppåt

Det krävs mycket övning för att kunna bli bättre inom boxning. Avsätt ett par timmar per dag om du faktiskt vill bli bättre, och träna regelbundet. Värm upp genom att jogga, och håll igång fysiskt, så har du chans att nå dina mål inom boxningen. Kom ihåg att det tar tid, du blir inte proffs över en natt. Du måste ha tålamod. Då är det dessutom bra att prova att träna med en slagpåse/Boxningssäck när du är nybörjare. Sedan så är det bara att köra igång allt eftersom. Du kan bara du vill. Det är som med allt annat, och du kanske har det inom dig. Därför så är det en av flera skäl till att börja boxas. Lycka till, oavsett vad du har för mål med boxningen.

Sportkompaniet » Börja med boxning

Lämna en kommentar