Hur lottospelande fungerar och vad man ska tänka på

Om man inte själv spelar lotto så känner man utan tvekan någon som gör det. Den här typen av spel har blivit utomordentligt populärt både på grund av hur spännande det är, hur enkelt det är att spela, möjligheten att spela tillsammans med någon som man håller kär samt självfallet de enorma vinsterna som man potentiellt kan kamma hem.

Om man är ny inom världen av lottospelande kanske man dock frågar sig själv hur allting går till och var man ska börja. Nedan ska vi tala lite mer om just detta. Om du vill göra mer av en djupdykning ner i lottovärlden kan du besöka lotterier.eu.

Hur lottospelande

Olika lotterier med olika prislappar

Att spela på lotto kan bli ganska dyrt eller utomordentligt billigt beroende på vilket lottospel man väljer. Det finn exempelvis jättar såsom Powerball där en lottorad kostar 60 kronor, men samtidigt finns det lottospel såsom Mini Lotto där en rad inte kostar mer än 3 kronor.

Hur kommer det sig att lottopriser skiljer sig så markant? De två primära punkterna som bestämmer priset är hur mycket man kan vinna samt hur enkelt det är att kamma hem en vinst. Ju fler lottnummer man får välja desto enklare är det att kamma hem en vinst – och därför blir det dyrare om man väljer en stor mängd nummer inom exempelvis ett systemspel. Det är även nästintill en garanti att ett lottospel där du kan vinna hundramiljontals kronor kostar mer per rad än ett lottospel där du kan kamma hem ett få miljontals kronor. Det är därför upp till en själv att välja det som passar ens individuella behov.

Lottobonusar

Förutom att välja det perfekta lottospelet gäller det även att ta beslutet kring huruvida man vill hämta ut en bonus eller inte. I många fall finns det mer än en bonus att välja mellan, och det är inte ovanligt att bonusarna består av en insättningsmatchning (där casinot matchar ens insättning med exempelvis 100 %) eller gratisrader på vissa lottospel.

Tänk på att lottobonusar oftast inte är gratis, utan kommer med ett omsättningskrav. Det kan vara så att man behöver spela för ens bonus, och ibland bonusvinster, två gånger om innan man får göra några uttag. Hur strängt omsättningskravet är beror på vilken lottosida man har valt och i slutändan är det ens eget beslut att avgöra huruvida en bonus är värd besväret eller inte. Man väljer nämligen själv om man vill spela med eller utan bonusen.

Sportkompaniet » Hur lottospelande fungerar

Lämna en kommentar